Τρεις σκάλες Ιστορία: Ο Σταύρος Χριστοδούλου παρουσιάζει το βιβλίο του στο Almyra

Το νέο μυθιστόρημα του συγγραφέα Σταύρου Χριστοδούλου, με τίτλο «ΤΡΕΙΣ ΣΚΑΛΕΣ ΙΣΤΟΡΙΑ», θα παρουσιαστεί το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2021 στο ξενοδοχείο ALMYRA στην Πάφο. 

Η παρουσίαση θα γίνει στις 7:30 το απόγευμα και για το βιβλίο θα μιλήσουν οι Γιώργος Γεωργής, ιστορικός, η Πόπη Μουπαγιατζή, επιμελήτρια εκδόσεων και ο ίδιος ο συγγραφέας. Αποσπάσματα θα διαβάσει η ηθοποιός Αννίτα Σαντοριναίου. Στις 7:00μμ την ίδια μέρα ο Σταύρος Χριστοδούλου θα υπογράψει βιβλία στους ενδιαφερόμενους.

Το βιβλίο είναι ένα συγκλονιστικό μυθιστόρημα για τις ανεπούλωτες πληγές του 1974. Σαράντα επτά χρόνια από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο, μικρές και μεγάλες πληγές της τραγωδίας παραμένουν ανοιχτές. Στο νέο του μυθιστόρημα ο Σταύρος Χριστοδούλου -τιμημένος με το Βραβείο Λογοτεχνίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και με το Κυπριακό Κρατικό Βραβείο Μυθιστορήματος για το ‘Τη μέρα που πάγωσε ο ποταμός’- αφηγείται μια μικρή ανθρώπινη ιστορία, εγκιβωτισμένη στη μεγάλη –και ανείπωτη– ιστορία, όπου η μνήμη αλέθεται ανάμεσα στις μυλόπετρες του χρέους και του χρόνου. 

Μετά την εισβολή στην Κύπρο το 1974, η δεκαοχτάχρονη Χλόη παραμένει για τρεις μήνες εγκλωβισμένη με τη μητέρα της στο εξοχικό τους, στη Λάπηθο, όπου βιάζεται κατ’ εξακολούθηση από έναν νεαρό Τούρκο. Το κορίτσι μένει έγκυος, αλλά πηγαίνοντας κόντρα στο ρεύμα, αποφασίζει να γεννήσει το παιδί, αφού, όπως ομολογεί, «… και να το ρίξω, αυτό θα μεγαλώνει μέσα στο κεφάλι μου». Σαράντα τρία χρόνια μετά, η Χλόη Αρτεμίου αποφασίζει να αντικρίσει κατάματα τους εφιάλτες της. Μια διαλυμένη γυναίκα στο αεροδρόμιο της Αθήνας, ανήμπορη να αποφασίσει αν θα βαδίσει προς την πύλη αναχωρήσεων με προορισμό την Κωνσταντινούπολη, όπου ζει ο βιαστής της. Θα καταφέρει να κάνει το βήμα που θα σηματοδοτήσει, επιτέλους, την ενηλικίωσή της;

Η εκδήλωση εντάσσεται στις Πολιτιστικές Δράσεις 2021 του Ομίλου Thanos Hotels & Resorts. Ώρα προσέλευσης – Υπογραφή βιβλίων από τον συγγραφέα: 7 μ.μ. Θα τηρηθούν όλα τα μέτρα που προνοούν τα κυβερνητικά διατάγματα για τον COVID-19. 

Almyra Hotel title
Χρήσιμες πληροφορίες:
Λεωφόρος Ποσειδώνος 12, Κάτω Πάφος, Πάφος
Διαθέσιμο Parking
ΣAΒ11 ΣΕΠ

EVENTS ανά ημέρα

Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31