Ο 15 παραλίες της Αγίας Νάπας που πήραν Γαλάζια Σημαία

Δεκαπέντε παραλίες του Δήμου Αγίας Νάπας βραβεύτηκαν με Γαλάζια Σημαία για την εξαιρετική ποιότητα των νερών τους, για το υψηλό επίπεδο των προσφερόμενων υπηρεσιών και διευκολύνσεων στους λουόμενους και γιατί διασφαλίζουν παράλληλα τα κριτήρια καθαριότητας και υγιεινής όσο αφορά την προστασία της Δημόσιας Υγείας, κατά την διάρκεια της Παγκύπριας Τελετής Απονομής της Γαλάζιας Σημαίας, η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη 18 Μαϊου 2022 στον ειδυλλιακό χώρο της Μαρίνας Αγίας Νάπας και την οποία διοργάνωσαν ο Δήμος και η διεύθυνση της Μαρίνας  σε συνεργασία με τον Εθνικό Κριτή και τον Οργανισμό CYMEPA.

Οι βραβευμένες παραλίες της Αγίας Νάπας είναι: «Κόννος», «Λιμνάρα», «΄Αμμος του Καμπούρη», «Γλυκύ Νερό», «Πανταχού», «Λούκκος του Μάντη», «Κατσαρκά», «Περνέρα», «Βαθιά Γωνιά», «Νησί», «Nissi Bay», «Λάντα», «Μακρόνησος», «Αγία Θέκλα», και «Ζιάτζι».

Μιλώντας στην εκδήλωση, η οποία τελούσε υπό την αιγίδα του, ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κύριος Κώστας Καδής ανέφερε ότι η Γαλάζια Σημαία, είναι ένας διεθνής θεσμός που προωθεί την περιβαλλοντική συνείδηση και αποτελεί το πλέον αναγνωρίσιμο και διαδεδομένο οικολογικό σύμβολο ποιότητας στον κόσμο, που επιβραβεύει τις οργανωμένες ακτές και απονέμεται με αυστηρά κριτήρια.  ΄Ενας θεσμός πρόσθεσε, ο οποίος «με σεβασμό στις αξίες της ζωής και του πολιτισμού, προσδίδει προστιθέμενη αξία στον τουρισμό, τόσο σε εθνικό όσο και σε τοπικό επίπεδο, προωθώντας έμπρακτα τις αρχές της οικολογίας και της αειφορίας». 
Από την πλευρά του ο  Δήμαρχος Αγίας Νάπας  κ. Χρίστος Ζαννέττου στον εναρκτήριο χαιρετισμό του εξέφρασε την ευαρέσκειά του  για την ανάληψη της Παγκύπριας Τελετής Απονομής των Γαλάζιων Σημαίων από τον Δήμο και τη Μαρίνα Αγίας Νάπας καθώς και για το γεγονός ότι για μία ακόμη χρονιά όλες οι παραλίες του Δήμου βραβεύτηκαν

Ο Δήμος Αγίας Νάπας ανέφερε «με την άρτια οργάνωση και επιτήρηση των παραλιών του, το συστηματικά άρτια εξοπλισμένο προσωπικό του, με πρώτιστη προτεραιότητα την ασφάλεια των λουόμενων του, την περιβαλλοντική του ευαισθητοποίηση, τις συνεχείς αναβαθμίσεις στον εξοπλισμό και την παροχή υπηρεσιών που επενδύει στις παραλίες του εδώ και χρόνια, πέτυχε σταθερή άνοδο στον αριθμό των βραβευθέντων ακτών του».  

Είμαι σίγουρος πρόσθεσε, «ότι με τα νέα δεδομένα της μεταρρύθμισης ο Δήμος Αγίας Νάπας σε συνεργασία με τον Δήμο Σωτήρας και ΚΣ Λιοπετρίου θα δημιουργήσουν & θα ενισχύσουν την παραλιακή ακτογραμμή τους η οποία  θα κάνει ακόμα όλους μας πιο περήφανους στην διεθνή τουριστική αγορά και όχι μόνον».  

Ο κ. Ζαννέττου συνεχάρη και ευχαρίστησε όλους εκείνους οι οποίοι συντονίζουν και έχουν τη γενική ευθύνη του προγράμματος της Γαλάζιας Σημαίας, τον Εθνικό Κριτή της Γαλάζιας Σημαίας, τη CYMEPA, το Υπουργείο Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, τον Υπουργό κ. Κώστα Καδή, τη Διευθύντρια Τουρισμού του Υφυπουργείου Τουρισμού, κ. Αννίτα Δημητριάδου και τις υπηρεσίες του Δήμου, ιδιαίτερα το τμήμα παραλιών, που εργάζονται καθημερινά με ζήλο και αφοσίωση, έτσι ώστε να υπάρχουν κάθε χρόνο αυτά τα θετικά αποτελέσματα που συμβάλουν τα μέγιστα στη θετική εικόνα του Δήμου μας και στην αναβάθμιση του τουριστικού μας προϊόντος.  Συγχάρηκε επίσης την Μαρίνα Αγίας Νάπας που από τον πρώτο κιόλας χρόνο λειτουργείας της κατάφερε να βραβευθεί με Γαλάζια Σημαία και να κυματίζει πλέον στους χώρους της αυτό το διεθνώς οικολογικό σύμβολο ποιότητας.

Την εκδήλωση προσφώνησαν ο Διευθυντής και ο CEO της Μαρίνας κ.κ Κώστας Φυτιρής και Σταύρος Καραμοντάνης και απηύθυναν χαιρετισμούς ο Πρόεδρος του Εθνικού Κριτή των Γαλάζιων Σημαίων και Γενικός Γραμματέας της CYMEPA δρ. Μιχάλης Ιερείδης και η Διευθύντρια Τουρισμού του Υφυπουργείου Τουρισμού κυρία Αννίτα Δημητριάδου.

Η τελετή διανθίστηκε με καλλιτεχνικό πρόγραμμα το οποίο ετοίμασαν μαζί με τους δασκάλους τους και παρουσίασαν τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου Αγίας Νάπας «Αντώνης Τσόκκος».

EVENTS ανά ημέρα

Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31